Soutěž ke 150.výročí založení městské knihovny v České Lípě

Archiv
Verze pro tisk |

Pro zájemce se připravuje publikace o historii této instituce, pro širokou veřejnost připravila městská knihovna vědomostní soutěž o knižní ceny.
Soutěžní otázky budou vyhlášeny vždy na jeden měsíc a  správné odpovědi budeme očekávat do 10. dne následujícího měsíce . Odpovědi můžete doručit poštou na adresu městské knihovny nám. T.G.Masaryka 170, elektronicky na adresu  knihovna@clnet.cz nebo osobně do jakéhokoliv oddělení nebo pobočky městské knihovny. Z došlých správných odpovědí vylosujeme každý měsíc vždy jednoho soutěžícího, který získá knižní odměnu. Na konci roku pak vylosujeme ze všech správných odpovědí hlavního výherce, který získá hodnotnou věcnou cenu. Nezapomeňte uvádět své jméno a adresu!


Soutěžní otázky budou vždy 3 a týkat se budou zajímavostí  města Česká Lípa a jejího okolí.  Pro usnadnění jen uvádíme, že pokud si s otázkami nebudete vědět rady, odpovědi vždy najdete v publikacích, které jsou v knihovně k dispozici. Knihovnice Vám rády poskytnou požadované prameny a dokumenty (tentokrát jsme čerpali z publikace "Českolipsko:praktický turistický průvodce"), nikoliv však odpovědi.


Otázky pro leden :


1. Městem protéká řeka Ploučnice. Víte u kterých obcí leží její prameniště a jak se ono  místo nazývá?


2. Ploučnice má několik přítoků, nás zajímají jen tři, které vtékají v nejbližší blízkosti města Česká Lípa.


3. Na řece Ploučnici se nacházejí i dvě přírodní zajímavosti. Jedna je u Novin  pod Ralskem, druhá na toku mezi Mimoní a Českou Lípou. Jak se nazývají?


 

Nahoru